Sandra Živanović

Direktor i instruktor pilatesa

Sandra je otkrila jogu 2005. godine u Dubaiju, kada je iz radoznalosti otišla na čas power joge. Iskustvo je bilo veoma zabavno i intenzivno i podsetilo ju je na treninge rekreativne gimnastike u detinjstvu. Poželela je da nastavi sa časovima, pa je ubrzo otkrila da je joga mnogo više od samih asana i da joj može pomoći da uspostavi balans u svakodnevnom životu. Njen tadašnji posao stjuardese bio je izuzetno naporan, dinamičan i stresan, a joga ju je naučila kako da istovremeno osnaži, ali i u potpunosti opusti telo i um. Nakon dugogodišnjeg proučavanja i praktikovanja raznih stilova joge, 2013. godine postaje sertifikovani instruktor vinjase. Ubrzo su usledili i treninzi za instruktora hatha i pre i post-natalne joge sa učiteljima iz Kanade i Velike Britanije.
Njen prvi susret sa pilatesom dogodio se nakon jedne lakše povrede, kada joj je lekar savetovao da osnaži odredjene mišićne grupe ne bi li ubrzala oporavak. Nakon svega nekoliko časova pilatesa osetila je primetno poboljšanje, što ju je veoma motivisalo da nastavi. Narednih nekoliko godina neumorno je radila na savladjivanju vežbi iz pilates repertoara. Konačno je donela odluku da se posveti karijeri u pilatesu, pa je 2014. postala sertifikovani instruktor Stot pilatesa na strunjači, a 2015. i na reformeru. Usledile su mnogobrojne radionice iz oblasti anatomije i pilatesa, kao i edukacije za rad sa klijentima sa povredama i oboljenjima i za programe Total Barre i Zen-ga.
Ideja da pokrene sopstveni studio rodila se iz želje da stvori prostor prilagodjen potrebama savremenog vežbača, gde bi uz podršku tima profesionalaca iz oblasti joge i pilatesa sa ostalim zaljubljenicima podelila svoje znanje, strast i posvećenost.
Radila je kao instruktor joge i pilatesa u Dubaiju, a danas vodi studio Flo u Beogradu u kome je i instruktor pilatesa.